Dion van Alem

Hallo! Ik ben Dion van Alem, schrijver en verslaggever met een grote interesse in reizen. Van Europa heb ik inmiddels een hoop gezien, een daarbuiten ook nog het een en ander, maar binnen Nederland valt nog zo veel te ontdekken! Daarom ga ik op pad met mijn smartphone als camera, een statief en een microfoontje en ga ik kijken wat Nederland allemaal nog te bieden heeft waar ik weinig of geen weet van had. En waarom zou ik die ervaringen voor mezelf houden als een ander er ook wat aan kan hebben?

De videoreeks Toerist in Eigen Land is dan ook bedoeld om inspiratie te geven aan mensen die een bestemming zoeken voor een dagje ‘ergens anders’. Ik vertel u in mijn verslag of de plek die ik bezocht heb mooi en authentiek is, en zich leent voor een leuke wandeling, maar ook of er een beetje gewinkeld kan worden en er voldoende en leuke horeca is. Daarbij doe ik dan ook nog een klein beetje informatie en geschiedenis over de plaats.

Wat ik vertel in de video’s zijn mijn eerste indrukken. Ik zoek naar bepaalde elementen in plaatsen die ik bezoek. Soms vind ik die, soms niet. Dat is altijd een gekleurd perspectief. Zit uw woonplaats erbij en ben ik er niet positief over? Het is maar een eerste indruk, en geen waardeoordeel.